[ad_1]
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ آیین گشایش هفتمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ ایران سه شنبه (9شهریورماه) با حضور افراد معدودی از بزرگان، پیشکسوتان و دست اندرکاران صنعت چاپ در اتحادیه چاپخانهداران تهران و همچنین به صورت مجازی برگزار شد.
سیطره چاپ بر دیگر صنایع
محمد بیطرفان رئیس انجمن علمی فناوری صنعت چاپ ایران در ابتدای آیین گشایش هفتمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ ایران گفت: این انجمن، بعد از سه ماه فعالیت فشرده هیئت مدیره به روزنگار این هفته با شعار «صنعت چاپ قوی، ایران قوی» رسید و هفت نشست برای آن پیشبینی شده است که از امروز آغاز و تا 15 شهریور ادامه دارد.
وی افزود: صنعت چاپ یک صنعت دانشمحور، نوآور و فناوریمحور است و هر چند امروز حوزه اطلاعرسانی و نشر به سمت فضای مجازی رفته و حتی برخی آن را صنعتی رو به نابودی توصیف میکنند، اما باید گفت این صنعت، صنعتی پویاست که هر روز سیطره خود را بر سایر بخش ها افزایش می دهد.
بیطرفان تصریحکرد: تحریم ها ثابت کرده باید توسعه بومیسازی و داخلیسازی در صنایع و بخش های مختلف در دستور کار باشد و در این زمینه تخصیص یک درصد بودجه های پژوهشی وزارتخانه ها و دستگاه ها به حمایت از پژوهشگران بسیار مهم است.
وی از تلاش جانانه فعالان این صنعت در شرایط کنونی کرونایی و به ویژه در حوزه بهداشت و درمان و تولید جعبه های دارویی تقدیر کرد و با اشاره به شعار دولت سیزدهم «ایران قوی، دولت مردمی»، تاکید کرد: یکی از ستون های اصلی دستیابی به این مهم، داشتن صنعت چاپ قوی است.
رئیس انجمن علمی فناوری صنعت چاپ ایران همچنین بیان داشت: این صنعت وابستگی بیش از ۸۵ درصدی در تامین مواد اولیه، ملزومات و ماشین آلات خود دارد و عمده مواد اولیه نظیر مرکب ها، حلال ها، چسب ها، مواد اولیه حوزه بسته بندی انعطافپذیر، ماشینآلات چاپ و قطعات آن وارداتی بوده و از کشورهایی مانند چین، ژاپن، آلمان، سوئد، سوئیس و ایتالیا وارد میشود.
بیطرفان خاطرنشانکرد: در همین پیوند، هفتمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ ایران با شعار «صنعت چاپ قوی، ایران قوی» از امروز تا پانزدهم شهریور ماه برگزار خواهد شد.
ناوگان صنعت چاپ نیازمند نوسازی
در ادامه این مراسم، احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران در سخنانی، با تبریک روز صنعت چاپ عنوان کرد: مسئله اصلی اینجا است که صنعت چاپ با جایگاه واقعی خود فاصله دارد، حق ما جایی که الان قرار داریم نبوده، این صنعت یک صنعت راهبردی است و هیچ تولیدکننده و کالایی بدون چاپ معنا ندارد.
وی ادامه داد: این چاپ است که به هر کالایی معنا میدهد و نقش پررنگی دارد، مشکل ما بخش صنعتی آن است، برای بهروزرسانی نیازمند حمایت مالی و دریافت وام و بودجه هستیم تا بتوانیم ناوگان صنعت چاپ را نوسازی کنیم.
ابوالحسنی با بیان اینکه اکنون بخش زیادی از ناوگان صنعت چاپ فرسوده است، گفت: این در حالی است که بسیاری از فعالان صنعت چاپ با همین ماشینهای قدیمی و فرسوده کار میکنند، اما باید در نظر داشته باشیم که به روز شدن این صنعت بدون حمایت، امکانپذیر نیست و نمیتوان بدون امکانات کاری انجام داد.
وی با اشاره به قیمت بالای دستگاههای چاپ، توضیح داد: کوچکترین ماشین چاپ امروز حدود یک میلیون یورو قیمت دارد و امیدواریم با کمک دولت جدید و وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت به سمتی برویم که به جایگاه واقعی صنعت چاپ برسیم.
ابوالحسنی با بیان اینکه صنعت چاپ در امریکا جایگاه سوم و در اروپا جایگاه پنجم را دارد، افزود: اما در ایران اینگونه نیست، در وزارت ارشاد هیچ بودجهای پیشبینی نشده است، زیرا بخش صنعتی آن در ارشاد نیست و به همین دلیل باید تلاش کنیم در وزارت ارشاد علاوه بر بحث فرهنگی و محتوایی به ساختار صنعتی آن نیز توجه کنیم.
وی تاکید کرد: زمانی که برای پیگیری مطالبات خود به وزارت صنعت، معدن و تجارت، میرویم میگویند که شما زیرمجموعه وزارت ارشاد هستید و اگر بتوانیم این مساله را حل کنیم بخش زیادی از مشکلات ما حل میشود.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران همچنین به مجموعهای از کارها و فعالیتهای این اتحادیه اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات اصلی ما در اتحادیه، جایگاه اتحادیه و صنعت چاپ در دولت و نهادها و ارگانهای مختلف بود، طی این ماهها تلاش کردیم در این بخش فعال شویم و این جایگاه رشد پیدا کند که خوشبختانه تاثیر هم داشته است.
صنعت چاپ؛ فراصنعت است
دیگر سخنران هفتمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ ایران، علیاکبر ابراهیمی، معاون دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. وی در این مراسم با اشاره به اهمیت صنعت چاپ، گفت: این صنعت فراصنعتی است که تمام صنایع به نوعی برای تکمیل تولیدات خود به آن نیاز دارند، روز بزرگداشت این صنعت باید قویتر و پراهمیتتر باشد اما به دلیل شرایط اپیدمی کرونا حاکم بر کشور بسیاری از فعالیتها در این عرصه محدود شده است.
وی ادامه داد: برای برپایی جشن صنعت چاپ در کشور، هر استانی که تقاضای برگزاری مراسم داشته باشند، این وزارتخانه در راستای وظایف خود از برگزاری آن حمایت میکند.
ابراهیمی با اشاره به تفاهمنامه سالانه این دفتر با استانها، توضیح داد: ما در سه حوزه برگزاری جشنواره چاپ، برگزاری دورههای آموزشی تخصص برای صنف و کارشناسان اداری و حوزه نظارت برنامههای حمایتی و تقویتی داریم.
وی یادآور شد: در هفته گذشته شیوهنامه برگزاری جشنواره استانی به همه استانها ابلاغ شد تا در یک فرصت تعیین شده از 11 شهریور تا آخر آذر ماه امسال شاهد برپایی جشن چاپ در سراسر کشور باشیم.
ابراهیمی همچنین درباره علت طولانی شدن زمان برگزاری جشنها، گفت: به دلیل شرایط اپیدمی کرونا در شهرستانهای مختلف بود و برخلاف سالهای گذشته محدودیتهای زمانی را برداشتیم و امیدواریم همه استانها شاهد برپایی مراسم باشیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم این نشستها با همدلی و همراهی همه فعالان و تشکلهای صنعت چاپ موجب توسعه و رونق صنعت چاپ شود.
چاپخانه داران نیازمند حمایت دولت
مصطفی پورشب، رئیس کارگروه ملزومات چاپ اتحادیه چاپخانه داران تهران در ادامه هفتمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ ایران بیان کرد: همیشه در طول سال های مختلف چاپخانه داران مشکلات خود را به دندان کشیدهاند و کارهایش را خودشان به تنهایی و بدون هیچ پشتوانه ای به انجام رسانده اند، با وجودی که در گذشته مشکلات کمتر بود و راحت تر حل می شد اما روز به روز مشکلات بیشتر شده و چاپخانهداران نیازمند حمایت دولت هستند.
وی ادامه داد: اکنون پشت این صنعت خالی است و احساس می کنیم پشتوانه ای نداریم تا از ما حمایت کند، در این میان امیدوارم با دولت جدید که شعار آن حمایت از صنعت است، حمایت بیدریغی را از این صنعت داشته باشیم و به ارزش واقعی این صنعت پی برده شود.
پورشب با بیان اینکه چاپ یک صنعت راهبردی است که نمیتوان منکر آن شد، گفت: معتقدیم مطالبه گری صنعت چاپ باید از طریق اتحادیه انجام شود که خوشبختانه در هیئت مدیره جدید شاهد این موضوع هستیم که با پشتکار تلاش می شود که نیازهای این صنعت از ارگان های مختلف مطالبه شود، در این میان اگر وزارتخانه های ارشاد و صمت و بانک ها حمایت نکنند این تلاشها به نتیجه نمی رسد.
نیازمند حمایت و هدایت
عزیزاله نصرالهی مدیر چاپ طلوع آزادی در هفتمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ ایران گفت: ابتدا جا دارد روزصنعت چاپ را به خانواده معظم چاپ تبریک می گویم صنعت چاپ کشور در جایگاه واقعی خود قرار نگرفته و هنوز مسئولان و کل جامعه شناخت کافی از آن ندارند و هنوز نتوانسته ایم آن را به خوبی معرفی کنیم.
وی افزود: صنعت چاپ یعنی هویت همیشه این صنعت پویا وجود دارد و نباید آن را در نشر کتاب خلاصه کرد و هم اکنون در بسته بندی ها این صنعت بسیار خودش را نشان داده است و در زمینه بسته بندی ها و لیبل های مربوط به کووید 19 این صنعت وارد میدان شده و کارهای بزرگی انجام شده است
نصرالهی توضیح داد: بسته بندی بدون چاپ معنی ندارد و باید بهای بیشتری به آن داده شود و از مقامات دولتی می خواهیم تا توجه بیشتری به این صنعت داشته باشند. ما در حال حاضر توانایی و پویایی صنعت چاپ را نداریم و نیازمند حمایت و هدایت هستیم.
در ادامه این مراسم جمعی از چاپخانه داران و فعالان حوزه های مختلف صنعت چاپ، نظر و دیدگاه های خود را درباره روز صنعت چاپ و فرهنگ مطالبه گری، تشکل ها، حمایت از تولید داخل و مانع زدایی در صنعت چاپ این حوزه را بیان کردند.
بیشتر بخوانید: هفتمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ ایران برگزار می شود
[ad_2]
Source link
وبلاگ