[ad_1]
مدیر انتشارات هزاره ققنوس گفت: یارانه کاغذ چاپ کتاب، عاملی آفت ساز است و باید حذف شود چون هیچ وقت به دست اهلش نمی رسد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از مهر؛ رضا حاجیآبادی، مدیر انتشارات هزاره ققنوس درباره بازار کاغذ ناشران گفت: سوبسید یا یارانه کاغذ چاپ کتاب، عاملی آفت ساز است و باید حذف شود. کلا نیازی به آن نیست چون هیچ وقت به دست اهلش نمی رسد.
وی درباره یارانه کاغذ چاپ کتاب افزود: من دو سال است که کاغذ یارانه ای نگرفته ام و نیاز نشرم را از بازار آزاد تامین کرده ام. اما هستند کسانی که بلدند کاری کنند که ارشاد کتابشان را بخرد و کارهای لازم درباره کاغذ را هم بلد هستند. البته این را هم بگویم که اگر الان و در اینشرایط هم بخواهی کاغذ یارانه ای بگیری، از مسیر قانون کاری می کنند که نتوانی این کاغذ را بگیری. حرف کلی من این است که حداقل در نبودن امکانات با هم برابر باشیم.
رسیدگی به وضعیت یارانه کاغذ چاپ کتاب
این مدیر نشر در ادامه گفت: یکی از کارهایی که وزارت ارشاد جدید می تواند برای بهبود وضعیت کاغذ ناشران انجام دهد، این است که کار را به اهلش بسپارد. این مساله همیشه آرزوی من بوده که کسی وزیر فرهنگ و ارشاد مملکت شود که از لحاظ فکری، قلمی و هنری سرآمد باشد.
وی ادامه داد: در دوران های دور، وزیر کسی بود که نویسنده ها به قلمش قسم می خوردند. راهکار دیگر برای بهبود وضعیت کاغذ هم این است که به هرکسی مجوز نشر ندهند و دادن مجوز نشر، امتیازی برای ساکت کردن یک عده و در حکم رانت به آن ها نباشد. خلاصه کلام آن که کسانی وارد کار و حرفه نشر شوند که حرفه ای این کار باشند و برای کتاب چاپ کردن آمده باشند؛ نه این که چون فلانی نویسنده یا شاعر خوبی است یا در ستاد آقای فلانی بوده، به او مجوز ناشر شدن هم بدهیم. این مساله هم به یارانه کاغذ چاپ کتاب برمیگردد.
بیشتر بخوانید: گرانی کاغذ و حذف کتاب از سبد خرید خانوار
حاجیآبادی گفت: یک مورد مهم دیگر هم در این بحث وجود دارد و آن، چندگانگی در حوزه فرهنگ است. تصمیم گیرنده در این زمینه باید یک دستگاه باشد. اگر نهادی به اسم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داریم، دیگر نباید نهادهای دیگر در این زمینه تصمیمگیرنده باشند. در کل تصمیمگیری در حوزه فرهنگ نباید ایالتی باشد که مجوز را یکجا بدهد و نهادهای دیگر هم مسائل دیگر را حل کنند. در مجموع باید سازمان های متولی فرهنگ را با هم یکی کنند. اما خب، سالهاست داریم این حرفها را می زنیم و باز چهارسال دیگر باز هم همین حرف ها را خواهیم زد.
[ad_2]
Source link
وبلاگ