وبلاگ

رسیدگی به مسئله تولید کاغذ و زینک توسط دولت سیزدهم

فهرست مطالب

[ad_1]

تولید کاغذ و زینک
hodis

مدیر انتشارات شهرآب معتقد است مشاغل مربوط به حوزه کتاب، به دلیل عدم نظارت و مجازات خاطیان، مانند سینما امنیت ندارند و جریان مافیا هم اجازه خودکفایی کشور در تولید کاغذ و زینک کتاب را نمی‌دهد.

به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از مهر؛ علی اکبر تورانیان، مدیر انتشارات شهرآب درباره وضعیت کاغذ گفت: فارغ از همه مشکلات و بحران‌ های مربوط به کاغذ، فروش آن و مسائل مشابه، مسئله‌ ای که در اولویت قرار دارد، بحث امنیت حوزه نشره است. متاسفانه حوزه نشر از امنیت سرمایه‌ گذاری ناشر برای آثارش برخوردار نیست و در جامعه‌ ای که امنیت نباشد، نمی‌ شود کار و زندگی کرد.

وی افزود: وقتی ناشر مالک آثار و سرمایه خود نیست، نمی‌ تواند کار کند. قاچاق کتاب به شکل فیزیکی و مجازی ضربه‌ ای به امنیت این‌ شغل می‌ زند که قابل توصیف نیست. نکته تاسف‌ بار این‌جاست که هیچ‌ نظارت و کنترلی هم روی این‌ مسئله نیست و هیچ‌ اقدام جدی برای از بین بردن قاچاق کتاب انجام نمی شود. به بیان ساده،‌ هیچ‌ مشکل و مانعی برای کار قاچاق‌چیان و قانون‌ شکنان نیست.

تولید کاغذ و زینکتورانیان ادامه داد: در مواقعی، کارهای جسته‌ گریخته‌ ای انجام شد اما کافی نبودند. در این‌ زمینه و در شرایطی که ناشران به مرز ورشکستی‌ رسیده‌ اند، مطالبه‌ گر اصلی باید وزارت ارشاد باشد. در نتیجه همین‌ شرایط، ناشری که می‌ خواهد کتابی را با شمارگان چندهزار نسخه چاپ کند، ناچار است آن را با شمارگان ۱۰۰ نسخه چاپ کند. ولی آیا واقعا شمارگان ۵۰ یا ۱۰۰ نسخه برای یک کشور ۸۰ میلیونی توجیهی دارد؟

این‌ مدیر انتشارات در ادامه گفت: تا کمی پیش‌تر از کشور همسایه‌ مان افغانستان، به ایران می‌ آمدند و از تولیدات ناشران ما خرید می‌ کردند اما الان به واسطه چاپخانه‌ های دیجیتال دیگر نمی‌ آیند و نیازشان توسط قاچاق‌چیان کتاب تامین می‌ شود. وقتی سینمای ایران با مشکل قاچاق فیلم‌ ها و پخش غیرمجازشان روبرو شد، با خاطیان برخورد جدی شد و مجازات‌ های سنگین برای قانون‌شکنان در نظر گرفته شد. در نتیجه امنیت به مشاغل سینما برگشت اما مسئله کتاب رها شده است. اگر این‌ نظارت‌ ها و مجازات‌ ها اعمال شوند، مطمئن هستم میزان شمارگان کتاب تغییر خواهد کرد.

کسانی هستند که امکان واردات کاغذ را دارند و می‌ توانند قیمت‌ های عجیب و غریب را بشکنند. اما کسانی هم در پشت پرده ماجرا هستند که می‌ توانیم آن‌ ها را مافیای کاغذ بخوانیم و بگوییم واردات کاغذ در انحصار آن‌ ها است. خیلی‌ ها هستند که حاضرند با همین ارز آزاد، کاغذ وارد کنند و به چاپ کتاب کمک کنند. چرا باید این‌ افراد و گروه‌ های دلسوز نادیده گرفته شوند؟‌ تورانیان در این رابطه گفت: درباره مسئله کاغذ و مواد اولیه تولید کتاب، باید بگویم کاغذ واقعا وضعیت بدی دارد. یعنی بلاتکلیف است؛ یک روز هست و یک روز نیست. ناشر هم نمی‌تواند کتابی را که برای چاپ آماده کرده چاپ کند.

وی توضیح داد: این‌ اواخر کاغذ تا مرز بندی ۸۰۰ هزار تومان هم رسید. برای از بین‌ بردن چنین‌ وضعیتی، دولت سیزدهم باید توجه ویژه‌ ای به کارخانه‌ های کاغذسازی که در کشور هستند، داشته باشد. چون متاسفانه به‌ جای تولید کاغذ کتاب، لیوان‌ ها یا ظروف کاغذی تولید می‌ کنند و یا خمیر کاغذ می‌ فروشند. در نتیجه کاغذ چاپ کتاب، در داخل کشور تولید نمی‌ شود. پس می‌ طلبد که دولت بر کارخانه‌ های تولید کاغذ نظارت داشته باشد که کاغذ کتاب تولید کنند نه چیز دیگر تا کاغذ ناشران از خود داخل کشور تامین شود نه خارج.

بیشتر بخوانید: تخصیص سوبسید دولتی کاغذ بین ناشران بر اساس فعالیتشان

تولید کاغذ و زینکمافیا نمی‌ گذارد در تولید کاغذ و زینک خودکفا شویم

وی در ادامه گفت: در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد کاغذ مصرفی ناشران، وارداتی است. ما با آمریکا در یک جنگ اقتصادی تمام‌ عیار هستیم و مسئله تحریم اصلا قصه و افسانه نیست که بخواهیم نادیده‌ اش بگیریم. پس خودکفایی در زمینه تولید کاغذ و زینک می‌ تواند کمک زیادی به ما کند. جنگ‌مان هم به زودی تمام نمی‌ شود. آمریکایی که دارو را تحریم می‌ کند، می‌ تواند کاغذ را هم تحریم کند. همین‌ مسئله و رفتارهایی که آمریکا تا به امروز داشته، ضرورت خودکفایی در تولید کاغذ را نشان می‌ دهد. هم بازارش وجود دارد، هم شرایطش و هم شیوه‌ های نوین کاغذ در کشور موجودند.

تورانیان افزود: اما اگر بناست کاغذ چاپ کتاب وارد شود، دولت باید شرایط این‌کار را آسان بگیرد. کسانی هستند که امکان واردات کاغذ را دارند و می‌ توانند قیمت‌ های عجیب و غریب را بشکنند. اما کسانی هم در پشت پرده ماجرا هستند که می‌ توانیم آن‌ ها را مافیای کاغذ بخوانیم و بگوییم واردات کاغذ در انحصار آن‌ ها است. خیلی‌ ها هستند که حاضرند با همین ارز آزاد، کاغذ وارد کنند و به چاپ کتاب کمک کنند. چرا باید این‌افراد و گروه‌های دلسوز نادیده گرفته شوند؟‌

تولید کاغذ و زینکمدیر انتشارات شهرآب گفت: در حال حاضر شرایط ساخت زینک هم در کشورمان وجود دارد. اما همان جریان‌ های پشت پرده اجازه نمی‌ دهند کارخانه تولید زینک در کشور ساخته شود. در نتیجه زینک مورد نیاز چاپ کتاب، از ترکیه وارد می‌ شود. برایم واقعا عجیب است که کشور ما که در زمینه مسائل دفاعی و انرژی هسته‌ ای، سخت‌ ترین کارها را با وجود فشارهای دولت‌ های بزرگ غربی به سرانجام رسانده، نمی‌ تواند کارخانه تولید کاغذ و زینک داشته باشد و در زمینه این‌ محصول به خودکفایی برسد.

تورانیان در پایان گفت: آقای رئیسی، رئیس دولت سیزدهم در برنامه‌ های خود، بر احیای تولید در کشور تاکید کرده بود. امیدوارم ایشان مسئله تولید کاغذ و زینک را همچنان مد نظر داشته باشد و به آن رسیدگی کند.

header footer bg1

[ad_2]

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

فهرست مطالب