وبلاگ

بخش 18 و انتهایی شستشوی شابلون – چاپ و نشر آنلاین

فهرست مطالب

[ad_1]

شستشوی شابلون
hodis

تا به اینجا ما شیوه چاپ سیلک اسکرین تا روش‌ های مختلف و بخش‌ های متعدد کار را با هم مرور کردیم و حالا در بخش آخر به شستشوی شابلون و  آماده سازی آن برای یک عملیات چاپ دیگر می‌ پردازیم.

وقتى مرکب، یا هر ماده‌ دیگر قابل‌چاپ از یک ورقه‌ی استنسیل عبور داده شود، رنگى که از نقاط باز استنسیل عبور کرده است، روى سطح زیرین اثر خواهد گذاشت. اگر مرکب را از تورى به‌وسیله‌ی کاردک عبور دهیم، عمل چاپ سیلک انجام خواهد گرفت.

باید توجه داشت که منافذ تورى بر حسب مورد، بسته یا باز گذاشته ‌شده‌اند. نقاط باز همان سطوح تصویر است که باید مرکب از توری عبور کند و روى جنس زیرین اثر بگذارد. نقاط بسته همان سطوح غیر تصویری است که مرکب نباید از آن‌ها عبور کند. چاپ سیلک اسکرین در میان هنرمندان نقاش نیز جایگاه و ارزشى خاص دارد و از آن به‌عنوان سری‌گرافی نام می‌برند.

ما تاکنون مراحل مختلفی از این شیوه چاپی را بررسی کرده‌ایم؛ در بخش‌های پیشین روش چاپ چند رنگ (چهار رنگ) توضیح داده شد و همچنین به معرفی چاپ روی اشیای بی‌قاعده و ایجاد سایه و روشن پرداختیم. با اتمام این مباحث، این سری مقالات هم به پایان رسید.

ما از معرفی این شیوه چاپی تا روش‌های مختلف و بخش‌های متعدد کار را با هم مرور کردیم و حالا در بخش آخر به شستشوی شابلون و در اصل آماده سازی آن برای یک عملیات چاپ دیگر می‌پردازیم.

شستشوی شابلون تمیز کردن و شستشوی شابلون

پس از اتمام هر مرحله از چاپ، رنگ‌ های اضافی روی تیغه راکلت را با یک کاردک نقاشی جمع کرده و داخل ظرف رنگ می‌ ریزیم. سپس ذرات باقیمانده رنگ را از روی راکلت با یک پارچه آغشته به حل آن رنگ، پاک می‌ کنیم تا برای استفاده مراحل بعدی چاپ، آماده باشد.

 باید توجه داشت چنانچه بعد از اتمام اولین مرحله از چاپ، تصمیم به ادامه چاپ و استفاده مجدد از همان طرح را داشته باشیم، بدون آنکه شابلون را از گیره باز کنیم، باقیمانده رنگ‌ های اضافی در داخل شابلون را با کاردک نقاشی، به طوری که به پارچه توری صدمه نرسد جمع‌ آوری کرده و داخل ظرف رنگ می‌ ریزیم.

سپس چندلایه روزنامه در زیر شابلون قرار می‌ دهیم و با یک پارچه آغشته به ماده حلال رنگ استفاده شده، باقی‌مانده رنگ را از روی دو سطح پارچه توری پاک می‌ کنیم و شابلون را بدون جابجایی برای ادامه چاپ روی گیره نگه می‌ داریم تا دیگر احتیاج به انجام دادن عمل حد انطباق و کادربندی مجدد برای ادامه چاپ نداشته باشیم.

شستشوی شابلونشکل 1

چنانچه دیگر نیاز به ادامه مجدد چاپ، از طرح روی شابلون نباشد، شابلون را از روی گیره‌ ها باز کرده پس از جمع‌ کردن رنگ‌ های اضافی از داخل شابلون نوارچسب‌ های پوشاننده زاویه‌ های داخل شابلون را از روی توری جدا می‌ کنیم. سپس با قرار دادن چندلایه روزنامه در زیر شابلون، با یک پارچه آغشته به ماده حلال رنگ‌ های به کار برده شده، رنگ‌ های باقی‌مانده روی دو سطح پارچه توری، به‌خصوص ذرات رنگ‌ های باقیمانده در زیر نوارچسب‌ ها را از سطح توری پاک می‌ کنیم.

 پس از انجام این مرحله از کار، با استفاده از مواد حلال و پاک‌کننده‌ هایی مانند پرگازل، تینر سلولزیک، سدیم هیپوکلریت و پودر کلر ۶۰ درجه محلول در آب (کلر مایع) مواد ساختاری کلیشه انجام شده به روی شابلون را با دقت از روی توری پاک می‌ کنیم. تا اینکه آخرین ذرات باقیمانده رنگ و مواد استفاده شده برای انجام کلیشه کاملاً از روی پارچه توری پاک شوند.

 پس از اطمینان از محو و پاک شدن تمام ذرات مواد تشکیل‌ دهنده کلیشه از روی شابلون، دو سطح پارچه توری را از دو طرف به‌ دقت با پودرهای شوینده لباس و استفاده از یک برس مویی، یا یک قطعه اسفنج، با آب گرم و سرکه یا سود کوستیک ماساژ می‌ دهیم تا سطح پارچه توری کاملاً پاک و تمیز شود.

شستشوی شابلونشکل2

بیشتر بخوانید: بخش 17 چاپ سیلک، چاپی منعطف

پس از اتمام این مراحل از شستشوی شابلون مجدداً آن را با آب کم شستشو داده و پس از خشک‌کردن آن را برای استفاده مجدد و انجام کلیشه بعدی در قفسه نگهداری شابلون‌ ها قرار می‌ دهیم.

پایان

header footer bg1

[ad_2]

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

فهرست مطالب