وبلاگ

ناشران خواستار ثبات قیمت و نظارت بر یارانه کاغذ – چاپ و…

فهرست مطالب

[ad_1]

نظارت بر یارانه کاغذ
hodis

ثبات قیمت، نظارت بر یارانه کاغذ، رساندن کاغذ مورد نیاز به ناشران حقیقی و فعال و مدیریت صحیح ازجمله مطالبات ناشران کشور از وزارت ارشاد دولت سیزدهم‌اند.

به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرگزاری مهر: مساله کاغذ طی سال‌ها و دهه‌های گذشته یکی از مهم‌ترین چالش‌های ناشران کتاب در کشور بوده است. در برهه‌ای یارانه دولتی کاغذ وجود داشت و در برهه‌ای به خواسته ناشران این‌یارانه قطع و به امور دیگر چاپ و نشر اختصاص پیدا کرد. طرح‌های فصلی عیدانه، تابستانه، پاییزه و زمستانه کتاب، نمونه حمایت‌هایی هستند که بنا شد با حذف یا کمترشدن یارانه کاغذ، به‌طور غیرمستقیم به ناشران و اهالی نشر اختصاص بگیرند.

 

نظارت بر یارانه کاغذ مسلئه اساسی ناشران

با پایان کار دولت دوازدهم، مساله کاغذونظارت بر یارانه کاغذ همچنان حل نشده و فراز و فرودهای گذشته را همچنان دارد. به‌هرحال طی سال‌های گذشته ناشران و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مساله کاغذ ونظارت بر یارانه کاغذ دست به گریبان بوده‌اند. اما اهمیت مساله بود و نبود یارانه کاغذ، نباید باعث غفلت از دیگر عوامل و عناصر صنعت چاپ کتاب شود. چون وقتی پای صحبت ناشران و گفتگو درباره مشکلاتشان می‌نشینیم، تنها از یارانه کاغذ نمی‌گویند.

روزهای پیش رو و آغازین دولت سیزدهم، فرصت و بهانه خوبی بود تا دوباره پای صحبت برخی از ناشران بنشینیم و مطالباتشان را از وزارت ارشاد دولت بعدی جویا شویم؛ اما محور بحث و تمرکزمان روی بحث کاغذ بود. به این‌ترتیب با ۲۰ تن از مدیران نشر کشور به گفتگو نشستیم و خواسته‌هایشان درباره کاغذ را از دولت بعدی جویا شدیم. برخی از ناشران معتقدند یارانه کاغذ، عاملی برای فساد اقتصادی و رانت‌خواری است. بنابراین باید از اصل و اساس حذف شود.

نظارت بر یارانه کاغذبیشتر بخوانید:

زیر سوال رفتن اهداف طرح های فصلی کتاب با گرانی کاغذ

استقبال از نسخه صوتی کتاب با گرانی کاغذ

 

برخی دیگر هم شاید چنین نظری داشته باشند اما بودن یارانه را در وضعیت فعلی، یک‌مُسکّن موقت برای ادامه حیات چرخه نشر می‌دانند. اما عاملی که خیلی از این‌بیست‌ناشر به آن اشاره و بر آن تاکید کردند، نظارت بر یارانه کاغذ است؛ به این‌معنی که یارانه کاغذ به ناشرانی برسد که می‌خواهند کتاب چاپ کنند نه این‌که با کاغذ دریافتی با ارز دولتی، سوداگری کرده و آن را با قیمتی دیگر در بازار بفروشند.

در ادامه جدول مطالبات و راهکارهای ۲۰ ناشری را که برای این‌گزارش موفق به گفتگو با آن‌ها شدیم، از نظر می‌گذرانیم. لازم به ذکر است که در انتخاب ناشران این‌گزارش، تلاش شد تنوع انتخابی اعم از دولتی و خصوصی رعایت شود. بیشتر ناشران حاضر در گزارش، در گروه ناشران عمومی جا دارند و چندتن از ناشران استانی و دانشگاهی نیز در این‌جدول حضور دارند تا نماینده دیگر همکاران خود باشند. جدول زیر نیز به ترتیب نام خانوادگی ناشران مرتب شده است.

جدول مطالبات و راهکارهای ۲۰ ناشر

header footer bg1

[ad_2]

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

فهرست مطالب