[ad_1]
نشست هیئت مدیره اتحادیه با مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران به منظور بررسی و حل مشکلات مربوط به صنعت چاپ استان تهران و لزوم نظارت هم زمان اتحادیه چاپ و ارشاد بر چاپخانه ها صبح یکشنبه 13 تیرماه در اتحادیه چاپخانه داران تهران برگزار شد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین، این جلسه با حضور احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران؛ احد جاودانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران؛ ضرغام یزدانی کارشناس چاپ اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران؛ احمدرضا اعتمادمظاهری عضو هیئتمدیره اتحادیه و مدیرعامل شرکت تعاونی چاپخانهداران تهران؛ سعید حاجیلو عضو هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران؛ مرضیه محرابی معاون فرهنگی اداره فرهنگ استان تهران، میریونس جعفری نایبرئیس اتحادیه چاپخانه داران؛ تقی علیان مشاور عالی اتحادیه و فرهاد عماد مدیر لیتوگرافی عماد برگزار شد.
بازرسی مشترک اتحادیه چاپ و ارشاد بر چاپخانه ها
احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در ابتدای جلسه بیان داشت: یکی از وظایف اتحادیه بر اساس قانون نظام صنفی بازرسی است، از همین رو ما بازرسی از چاپخانه ها را آغاز کردیم و باید بگویم با کمال تعجب در همان دو روز اول بازرسی متوجه تخلفات بسیاری در خصوص چاپ جعبه و بسته بندی لوازم بهداشتی، آرایشی و لوازم یدکی خودرو شدیم.
وی ادامه داد: این تخلفات از جمله مسائلی است که با جان مردم سرو کار دارد و تخلف در مورد آن ها قابل اغماض نیست؛ آبروی صنف چاپ در خطر است؛ از همین رو ما تصمیم گرفتیم تا با اینگونه تخلفات به شدت برخورد داشته باشیم. با صحبت هایی که با مسئولان و بزرگان صنعت چاپ انجام شد به این تصمیم رسیدیم تا چاپخانه هایی که در موارد ذکر شده تخلف داشته اند تعهد محضری به اتحادیه بدهند و در آن قید کنند که مرتکب تخلف شده و از این پس متعهد می شوند تخلفات پیشین را تکرار نکنند و در صورت انجام هر گونه کار خلاف قانون مشابه گذشته، با آن ها برخورد قانونی انجام می شود.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در ادامه بیان داشت: ما جلسات بسیاری با وزارت ارشاد اسلامی داشتیم و به این نتیجه رسیدیم که بازرسی ها یا به صورت مشترک و با حضور نمایندگان اتحادیه چاپ و ارشاد انجام شود و یا با نوشتن یک تفاهم نامه ارشاد به ما اجازه بازرسی از مجموعه ها را به نام خود اعطا کند.
وی از امضای تفاهم نامه ای با ارشاد در خصوص امر آموزش چاپخانه داران خبر داد و افزود: ما برای اینکه بتوانیم قدرت اجرایی بیشتری در هدایت و نظارت بر چاپخانه داران داشته باشیم نیاز داریم تا ارزش بیشتری به جواز چاپخانه داران ببخشیم؛ به این معنا که جواز یک چاپخانه آن قدر ارزشمند باشد که با باطل شدن آن توسط ارشاد و اتحادیه چاپخانه دار خاطی مجبور به پرداخت هزینه گزافی باشد در این صورت هزینه کار خلاف برایش به صرفه نخواهد بود. در این مورد نامه ای به وزیر داده ایم و خوشبختانه در این حوزه بازنگری انجام خواهد شد.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران تصریح کرد: یکی از حوزه هایی که توجه و نظارت ارشاد و اتحادیه را می طلبد بخش چاپ دیجیتال است. بسیاری از تخلفات حوزه چاپ در این بخش اتفاق می افتد. این نوع چاپ در یک جای کوچک 12 متری بدون هیچ نظارتی انجام می شود؛ این بخش هنوز به صورت رسمی به هیچ اتحادیه ای واگذاری نشده و نیازمند بازرسی ویژه است.
پیگیری جدی بعد از بازرسی
در ادامه میر یونس جعفری نایب رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران اظهار داشت: ما به عنوان اعضای اتحادیه شاهد فعالیت های خوبی در بخش بازرسی بوده ایم. این بازرسی ها انجام شده است اما متأسفانه پیگیری های بعد از بازرسی نیمه تمام مانده و به نتیجه نرسیده است؛ در نتیجه متخلفان با جرئت بیشتری به کار خود ادامه می دهند.
وی با تأکید بر لزوم پیگیری بازرسی و اعمال قانون واحدهای متخلف چاپی بیان داشت: باید برای دادن جواز به چاپخانه ها سخت گیری بیشتری به عمل آورد؛ با آسان گرفتن این موضوع آبروی صنف چاپ در خطر خواهد بود و از آن مهم تر جان و سلامت مردم است که مورد تهدید واقع می شود.
صنعت چاپ برای افراد شایسته
فرهاد عماد مدیر لیتوگرافی عماد و فعال صنفی در خصوص اهمیت کار چاپ اظهار داشت: کار چاپ و یک چاپخانه دار با جان و فرهنگ مردم سر کار دارد از همین رو کسانی که در این بخش کار می کنند از هر حیث باید از شخصیت و هویت درستی برخوردار باشند تا در این حوزه سوءاستفاده و تخلفی صورت نگیرد، کسانی نیز که شایستگی ادامه کار در این بخش را ندارند باید صریحاً مورد اعمال قانون قرار بگیرند.
آمار دقیق اتحادیه و وزارت ارشاد بر چاپخانه ها
سعید حاجیلو، عضو هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران تهران بیان داشت: یکی از مشکلات صنف چاپ، نبود آمار و اطلاعات مشترک میان اتحادیه چاپخانه داران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. در حال حاضر حدود ۸۰۰ واحد چاپی در تهران فعال هستند که مجوز از اتحادیه دارند در حالی که بالای ۲ هزار واحد چاپی مشغول فعالیت هستند که تنها جواز فعالیت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارند. اگر شرایطی ایجاد شود که هرکس علاوه بر مجوز وزارت فرهنگ مکلف به اخذ مجوز از اتحادیه هم باشد، از این طریق می توان به آمار و اطلاعات صحیح و مشترک دست یافت.
صنعت چاپ نیازمند حمایت
احمدرضا اعتمادمظاهری، عضو هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران تهران اظهار داشت: در طول سال های گذشته، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مواجهه با صنف چاپ همیشه از موضع حاکمیتی برخورد کرده است در صورتی که این صنف به حمایت نیاز دارد.
وی افزود: در مورد تخلفات نیز باید به صورت ریشه ای برخورد کنیم، ما در بازرسی های خود تنها تهران را در نظر گرفته ایم و آن هم نه به صورت کامل، در صورتی که باید شهرستان ها را نیز مد نظر قرار داده تا بتوانیم به این وضعیت سر و سامان بدهیم.
عضو هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران تهران در ادامه بر موضوع سخت گیری برای اعطای جواز به چاپخانه ها تأکید کرد و گفت: در مورد انجام کارهای خلاف و چاپ جعبه و بسته بندی کالاهای تقلبی این قسمت آخر کار است که به چاپخانه داران مربوط می شود؛ یعنی باید از ابتدا جلوی این پروسه گرفته شود؛ از آنجایی که چاپخانه ها در این روزهای سخت رکود اقتصادی در فشار هستند ممکن است برای تأمین هزینه ها به کارهای خلاف قانون روی بیاورند به همین دلیل باید از ابتدا جلوی سرچشمهی این موضوع گرفته شود تا کار به اینجا ختم نشود.
اتحادیه بازوی اجرایی دولت
تقی علیان، مشاور عالی اتحادیه چاپخانه داران تهران با مهم دانستن بحث آمار دقیق بیان داشت: در حوزه تخلفات ارشاد می تواند در کنار اتحادیه با یک برنامه ریزی مدون راهکارهای خوبی ارائه کند. باید از تجربه اتحادیه و وزارت ارشاد بر چاپخانه ها مشترکا استفاده شود؛ اتحادیه می تواند به عنوان بازوی اجرایی ارشاد عمل کند.
برخورد صریح با خاطیان
مرضیه محرابی معاون فرهنگی و رسانه ای استان تهران اظهار داشت: رویکرد ما در بحث برخورد با تخلفات چاپی به ویژه در حوزه سلامت، رویکردی سختگیرانه است. من فکر میکنم اتحادیه چاپخانه داران باید بیش از وزارت فرهنگ نسبت به برخورد با تخلفات چاپی سختگیر باشد چرا که تخلفات صنفی اعتبار صنف چاپ را خدشه دار می کند.
وی در ادامه افزود: بازرسی یکی از دغدغه های مهم وزارت ارشاد است؛ ما در این رابطه در بازه زمانی 45 روزه 1300 چاپخانه را مورد بازرسی قرار دادیم. درباره این مسئله ما قول همکاری کامل با اتحادیه را به شما خواهیم داد. اتحادیه می تواند نمایندگان خود را برای بازرسی به ما معرفی کند، دو روز در هفته را نیز به انجام این امر مهم اختصاص خواهیم داد. این کار با کمک یک نماینده از وزرات بهداشت و نمایندگان اتحادیه چاپ و ارشاد به انجام می رسد.
محرابی در مورد سخت گیری برای اعطای جواز چاپخانه اظهار داشت: بر اساس دستور العمل های کشوری ما نمی توانیم جواز صادر نکنیم، سخت گیری ها باید در مورد صلاحیت های فنی از سوی اتحادیه انجام شود و اگر هم تخلفی رخ داد از اعتبار جواز کم شود.
مشکل مجوز در چاپخانه های تهران
ضرغام یزدانی، مسئول امور چاپ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران بیان داشت: یکی از مشکلات صنعت چاپ در استان تهران این است که بیشتر واحدهای چاپی به صورت استیجاری هستند و همین موجب می شود که تعدادی از آنها که برای تمدید جواز اقدام می کنند خود را ملزم به اخذ جواز از اتحادیه نکنند.
تخلفات ناشی از نداشتن مجوز
محمد سلیمان تبار رئیس اداره فرهنگی ارشاد اسلامی در خصوص اهمیت اعطای مجوز به چاپخانه داران اظهار داشت: یکسری از چاپخانه ها یا از اتحادیه مجوز دارند و یا از ارشاد، بعضی از هر دوی این مراکز مجوز دارند، تعدادی از چاپخانه داران نیز از هیچ کدام از این مراکز مجوز ندارند که بیشترین تخلفات از سوی چاپخانه هایی سر می زند که از هیچ کدام از این دو بخش مجوز ندارند.
وی افزود: مسئله ذکر شده باید به صورت دقیق مورد بررسی قرار بگیرد و جلوی فعالیت این گونه چاپخانه ها گرفته شود تا تکلیف جواز چاپخانه هایشان را مشخص کنند. پاسخ گویی باعث می شود جلوی تخلف گرفته شود.
همراهی ارشاد با اتحادیه
احد جاودانی، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران درباره لزوم همکاری اتحادیه چاپ و ارشاد بیان داشت: ما به عنوان یک نهاد دولتی از هرگونه همکاری با اتحادیه چاپخانه داران تهران دریغ نمی کنیم و در تمام مراحل با شما همراه و همکار خواهیم بود. سیاست وزارت ارشاد در راستای همراهی و همکاری با اتحادیه است؛ چه در خصوص امر بازرسی ها و چه در مورد امر آموزش برای ارتقا و حل مشکلات این صنف با شما همراه و همکار هستیم.
وی در پایان افزود: ما از مشکلات رکود اقتصادی و تحریم ها آگاه هستیم و با در نظر گرفتن این مسائل سخت گیری های لازم را برای نظارت بر فعالان این صنف به عمل خواهیم آورد.
[ad_2]
Source link
وبلاگ