[ad_1]
معاون دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: علت بالا بودن قیمت محصولات چاپی ایران را باید در ارزش افزوده ای که بر مواد اولیه محصولات چاپی وارداتی اعمال می شود، جستجو کرد. در واقع ارزش افزوده به بلای جان تولید و صادرات محصولات چاپی کشور تبدیل شده است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از روابط عمومی اتحادیه چاپخانه داران تهران، علی اکبر ابراهیمی، معاون دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست هم اندیشی بررسی موانع تولید در صنعت چاپ از نزدیک در جریان مشکلات صنف چاپ قرار گرفت و گفت: در طول عمر کاریم، هیچ گاه در جلسه ای اینچنین تخصصی که به بررسی و واکاوی مشکلات صنعت چاپ بپردازد، شرکت نکرده بودم.
ابراهیمی، پس از شنیدن دغدغه ها و مشکلات فعالان صنف چاپ با بیان اینکه علت اصلی گرانی محصولات چاپی ارزش افزوده لحاظ شده بر مواد اولیه آن است، گفت: وقتی بخش قابل توجهی از مواد اولیه محصولات چاپی وارداتی است، اعمال ارزش افزوده بر آن به معنای غیر رقابتی کردن محصولات چاپی وطنی در بازارهای جهانی می باشد.
وی افزود: کاهش یا حذف ارزش افزوده مواد اولیه محصولات چاپی، ضرورتی است که باید از طریق مراجع قانون گذاری پیگیری و دنبال شود. به طور مثال همان گونه که مجلس شورای اسلامی، ارزش افزوده مصنوعات طلا را 3 درصد تعیین کرده، می بایست ارزش افزوده محصولات چاپی نیز به نفع تولید و صادرات ملی کاهش یابد.
ابراهیمی همچنین یکی دیگر از دلایل گرانی مواد اولیه محصولات چاپی را وضع تعرفه های بالا بر واردات آن عنوان کرد و اظهار داشت: وضع تعرفه بالا بر واردات زمانی صورت می گیرد که امکان تامین صد در صدی نیاز بازار توسط تولید کننده داخلی فراهم باشد. با وجود اینکه تولیدات داخلی در بخش مواد اولیه چاپ به هیچ وجه جوابگوی نیاز کشور نیست،
حمایت از تولید ملی و افزایش ارزش افزوده مواد اولیه محصولات چاپی
وی توضیح داد: شاهد هستیم چند تولید کننده داخلی مواد اولیه، به قانون گذار این گونه القا کرده اند که می توانند تامین کننده کل نیاز بازار باشند. از این رو تعرفه واردات مواد اولیه محصولات چاپی در راستای حمایت از تولید داخلی باید بالا نگه داشته شود! متاسفانه قانون گذار هم به استناد ادعاهای آنها و در راستای حمایت از تولید ملی، رقم تعرفه را بسیار بالا تعیین کرده است.
وی ادامه داد: حال در چنین شرایطی وزارت ارشاد و اتحادیه چاپخانه داران باید با همفکری و همکاری یکدیگر، ضرورت منطقی کردن تعرفه واردات مواد اولیه محصولات چاپی را به صورتی تفهیم کنند که قانونگذار میان آنچه که ادعا می شود و آنچه وجود دارد، تمایز قائل شود. در واقع باید تفهیم شود که برای تعیین رقم تعرفه، نباید تنها به سخن یک یا چند تولید کننده اکتفا کرد بلکه باید صحت و سقم این ادعاها را راستی آزمایی کرد.
بیشتر بخوانید: نگاه توسعه ای وزارت ارشاد اسلامی به صنعت چاپ
به گفته ابراهیمی، وزارت ارشاد و اتحادیه چاپخانه داران تهران می توانند با مذاکره و رایزنی با مراکز و نهادهای تصمیم گیر در امر تعرفه، همانند سازمان توسعه تجارت و کمیسیون ماده یک که 15 بهمن هر سال جلسه برگزار می کند درخواست و مطالبه خود را برای تغییر ارقام تعرفه اعلام و مطرح کنند.
وی ادامه داد: به طور مثال در حوزه تامین بازار کاغذ، وزارت فرهنگ نزدیک به یک سال و نیم تلاش کرد تا به وزارت صمت تفهیم کند که تولید کاغذ در کشور تنها ۳ درصد از نیاز داخلی را تامین می کند و در نتیجه باید تعرفه واردات کاغذ تغییر کند.
این مقام مسئول در خصوص نگرانی بجای فعالان صنف چاپ در ارتباط با الزام واردات ماشین آلات چاپ براساس سال ساخت نیز گفت: از آنجایی که وزارت فرهنگ متولی صنعت چاپ کشور است بنابراین باید تمام مسائل مربوط به این صنعت از جمله سال ساخت ماشین آلات وارداتی نیز با نظر کارشناسان این وزارتخانه صورت گیرد که متاسفانه هم اکنون تصمیم گیری در این خصوص در وزارت صمت آن هم به صورت غیرکارشناسی صورت می گیرد که موجبات نگرانی و نارضایتی فعالان صنف چاپ را فراهم کرده کرده است. البته متولی پیگیر رفع این مشکل هستیم.
ابراهیمی به بحث اعطای تسهیلات برای نوسازی و بهسازی ماشین آلات چاپ نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس پیگیری های وزارت فرهنگ در سال ۹۶، صنعت چاپ در اولویت اعطای تسهیلات از صندوق توسعه ملی قرار گرفته است.
وی در خصوص مطالبه صنف چاپ برای تاسیس و راه اندازی شهرک صنعتی مختص این صنف نیز گفت: بهترین راهکار می تواند جانمایی واحدهای چاپی در شهرک های صنعتی فعلی براساس نیاز واحدهای مستقر در شهرک ها باشد. با توجه به اینکه صنعت چاپ حلقه تکمیلی تولید در تمام صنایع است بنابراین با یک برآورد از نیاز واحدهای صنعتی در هر شهرک، می توان یک یا چند چاپخانه را در هر شهرک جا داد.
[ad_2]
Source link
وبلاگ