[ad_1]
در حالی که ناشران از نبود کاغذ دولتی گلایه دارند، دو هزار تُن کاغذهای دولتی خریداری شده با ارز دولتی در انبار واردکننده متخلف احتکار شده و پیگیری ها نیز تاکنون نتیجه بخش نبوده است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، قصه تخلفات کاغذ را همه می دانیم، تجاری که در بحبوحه گرانی و کمبود کاغذ ارزهای دولتی را گرفتند، اما یا هیچگاه کاغذی وارد نکردند یا به نرخ ارز دولتی آوردند و با نرخ ارز آزاد قطره چکانی در بازار فروختند و سودهای هنگفت به جیب زدند. هرچند در این میان سلطان هایی نیز دستگیر شدند، اما پرونده این سلطان های کاغذهای دولتی به صورت جدی پیگیری نشد.
علاوه بر آن تکلیف کاغذهای دولتی که در انبارهای احتکاری کشف شد، نیز مشخص نشد. این کاغذهای دولتی بنا به گفته مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچگاه به چرخه توزیع وارد نشدند.
اخیراً مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده است که جلسات کارگروه کاغذ در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد دوباره از سر گرفته شده و تلاش بر این است که کاغذهای جدید در سریعترین زمان ممکن حتی تا پایان دولت دوازدهم به دست ناشران برسد.
این اظهارنظر علیرضا اسماعیلی در پی موافقت دولت با اختصاص ارز برای واردات 20 هزار تُن کاغذ چاپ و تحریر در ادامه سهمیه سال 98 نشر است که پس از ماهها پیگیری در هیئت دولت محقق شده است.
بیشتر بخوانید: تامین 20 هزار تن کاغذ تحریر توسط وزارت ارشاد
پرونده واردکنندگان متخلف سهمیه کاغذهای دولتی
اما آنچه در این میان اهمیت دارد، این است که تکلیف پرونده واردکنندگان متخلفی که بخشی از سهمیه کاغذهای دولتی سال 98 را را گرفتند اما کاغذی تحویل ندادند، چه شد؟
دو شرکت واردکننده کاغذ که با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای واردات کاغذ با ارز 4200 تومانی در سال 98 قرار داد بسته بودند، کاغذی به معاونت فرهنگی وزارت ارشاد تحویل ندادند. مسئولان معاونت فرهنگی در این زمینه به صورت شفاف اظهار نظر نکردند، اما در صحبتهای خود خبر از پیگیری قانونی دادند؛ موضوعی که به نظر میرسد باید تاکنون تکلیف آن مشخص شده باشد.
پیگیریهای تسنیم به این نتیجه رسید که یکی از واردکنندهها بیش از سه هزار تُن کاغذ را طبق تعهد خود این هفته وارد گمرک کرده و بهزودی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آن را تحویل میگیرد. اما واردکننده دوم دو هزار تُن کاغذ چاپ و تحریر را مدتهاست به کشور وارد کرده و در انبار خود نگهداری میکند. این واردکننده حاضر به تحویل کاغذهای دولتی نیست. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این شرکت شکایت کرده و پرونده در تعزیرات حکومتی تشکیل و به دادسرا ارسال شده است، در دادسرا نیز جلساتی برای رسیدگی به پرونده برگزار شده و بهزودی حکم آن صادر میشود.
نکته جالب توجه این است که این واردکننده اگر حاضر به ارائه کاغذها نباشد، باید معادل ارزی که دریافت کرده را با نرخ روز تحویل دهد. با این حال از عمل به تعهد خود امتناع میکند.
با توجه به حجم بالایی از کاغذ که این واردکننده در اختیار دارد، میتوان تا اندازه بسیاری مشکل کمبود کاغذ دولتی ناشران را برطرف کرد. ورود محموله سه هزار تُنی و در ادامه آن، اختصاص ارز برای واردات 20 هزار تُن کاغذ دیگر میتواند مشکلات ناشران را تا پایان سال جاری برای دسترسی به کاغذ برطرف کند و جانی تازه به نشر دهد.
بیشتر بخوانید: عدم تخصیص ارز برای دریافت سهمیه کاغذ دولتی
تخلف در واردات کاغذ با ارز دولتی تنها اختصاص به این پرونده نداشته است، تاکنون بیش از 23 پرونده برای واردکنندگان کاغذ با ارز دولتی در تعزیرات حکومتی باز شده است. پیش از این نیز که کارگروه تنظیم بازار در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ریاست حسین انتظامی فعالیت میکرد و کاغذ در فهرست کالاهای اساسی بهرهمند از ارز 3800 تومانی تا 4200 تومانی قرار داشت، نیز تعدادی واردکننده به تعهدات خود که بیشترین آن 10 هزار تن و کمترینش 500 تن بود عمل نکردند. برخی از این پروندهها همچنان مفتوح است.
[ad_2]
Source link
وبلاگ