[ad_1]
دبیر اتحادیه چاپخانه داران استان گلستان گفت: در قانون امور مالیاتی کشور ذکر شده واحدهایی که از وزارت ارشاد مجوز گرفتهاند معاف از مالیات هستند اما سازمان امور مالیاتی این موضوع را قبول نمی کند و صنعت چاپ استان گلستان به ناچار موظف به پرداخت مالیات های سنگینی است.
حمیدرضا بارچیان؛ دبیر اتحادیه چاپخانه داران استان گلستان و مدیر چاپ گرگان در گفت و گو با چاپ و نشر آنلاین به تشریح حوزه فعالیت خود پرداخت و گفت: مجموعه ما در سال 1308 توسط مرحوم احمدعلی ریحانی تأسیس شد و از لحاظ قدمت اولین چاپخانه شمال کشور به حساب می آید؛ تا اینکه من به همراه دو تن از دوستانم این مجموعه را که تقریباً از کار افتاده و رو به ورشکستگی بود، در سال 1376 خریداری کردیم.
وی افزود: من شبانه روز کار کردم و با قناعت به کم ترین سود و بازدهی باعث توسعه این مجموعه شدم و مفتخرم که توانسته ام در سال 1383 اولین دستگاه چاپ افست دو ورقی را وارد استان گلستان کنم که از آن زمان یک تحول و حس رقابت در صنعت چاپ استان گلستان ایجاد کرده و باعث شد دیگر دوستانی که در این صنعت فعالیت دارند نیز به فکر توسعه امکانات سخت افزاری خود بیفتند.
بارچیان بیان کرد: باید بگویم که ما از همان ابتدا تاکنون در تمام زمینه های چاپ فعالیت کرده ایم و مجموعه ما از واحد لیتوگرافی، انتشارات و دستگاه صحافی کامل برخوردار است؛ اما متاسفأنه مشکلات اقتصادی و شرایط موجود در کشور باعث شده که تعداد کارگرانمان را از 40 نفر به 10 تا 12 نفر کاهش دهیم.
بارچیان درباره وضعیت صنعت چاپ استان گلستان گفت: این استان حدود 15 سال است که از مازندران جدا و مستقل شده است. قبل از این تا زمانی که صنعت چاپ زیر نظر استان مازندران بود حتی یک دستگاه چاپ افست هم در منطقه وجود نداشت و چاپ در این خطه از وضعیت خوبی برخوردار نبود؛ اما از زمانی که استان گلستان مستقل شد، ما شاهد پیشرفت صنعت چاپ آن نیز هستیم.
مدیر چاپ گرگان افزود: ما طی این سالها ازلحاظ امکانات سختافزاری پیشرفت های شایانی کرده ایم و به جایی رسیده ایم که می توانم امروز به جرئت بگویم استان گلستان می تواند در بسیاری از شاخه های چاپ با استان های بزرگی مانند اصفهان، کرمان، مازندران و حتی تهران رقابت و برابری کند. گلستان اکنون جزو معدود استانهایی است که حدود 10 رسته زیر نظر اتحادیه چاپخانهداران آن فعالیت میکنند.
مشکلات عدیده صنعت چاپ استان گلستان
وی با اشاره به همهگیر بودن مشکلات موجود در صنعت چاپ کشور گفت: در رابطه با بحث صنعت چاپ استان گلستان باید بگویم که وضعیت ما هم نسبت به بقیه استان ها بهتر نیست و مشکلاتی مانند مالیات بر ارزشافزوده و تسهیلاتی که نمیتوانند در اختیار صنعت چاپ قرار دهند، باعث تعطیلی برخی از واحدهای چاپ با سابقه ما شده است. همچنین واحدهای کوچکتر در این استان نظیر واحدهای چاپ دیجیتال، سیلک و چاپهای خاص تحتفشار و ظلم زیادی قرارگرفتهاند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات موجود در صنعت چاپ این است که سهم کاغذ را به ناشران میدهند در صورتی که اگر کاغذ را بهصورت مستقیم در اختیار چاپخانه داران قرار می دادند بسیاری از مشکلات صنعت چاپ استان گلستان و کشور حل می شد.
بارچیان در همین رابطه افزود: حدود 70 تا 80 درصد از فاکتورهای خرید چاپخانه ها مربوط به خرید کاغذ می شود که متأسفانه امور مالیات از کل مبالغ فاکتورهای ما مالیات اخذ می کند. اکنون بحث کاغذ طی دو سال اخیر گریبانگیر کل صنعت چاپ در کشور شده و دیگر خیلی از واحدهای چاپی ما نمیتوانند کاغذ موردنظر خود را تأمین کنند. به همین دلایل است که وضعیت چاپخانه های استان ما نسبت به تهران متفاوت است و اینجا است که مسئلهای مانند نقدینگی هیچ معنایی ندارد و عدم دریافتی بهموقع چاپخانه های ما است که باعث شده بیشترین ضرر را در این صنعت ببینیم.
مدیر چاپخانه گرگان بیان کرد: با اینکه ما تاکنون نشستهای زیادی با مسئولان چاپ کشور داشتهایم اما متاسفأنه آنها نیز نتوانستهاند مشکلاتی را که با آن سروکار داریم، حل کنند. این در حالی است که در قانون امور مالیاتی کشور ذکر شده واحدهایی که از وزارت ارشاد مجوز گرفتهاند معاف از مالیات میشوند اما سازمان امور مالیاتی این موضوع را قبول نمیکند و صنعت چاپ استان گلستان به ناچار موظف به پرداخت مالیاتهای سنگینی هستیم.
بارچیان تمام فرهنگ و اقتصاد کشور را وابسته به صنعت چاپ دانست و افزود: باید توجه داشت که اگر این صنعت آسیب ببیند لاجرم اقتصاد و فرهنگ نیز به دنبال آن ضربه میخورند و این روند تبعات سنگینی برای کشور به همراه خواهد داشت. در زمان فعالیت آقای شریعتمداری پیشنهادی مطرح شد که صنعت چاپ از زیر مجموعهی وزارت ارشاد خارج و تحت نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار بگیرد تا به این شکل مشکل این صنعت حل شود اما باز هم این تلاشها به نتیجهای نرسید.
وی ادامه داد: این حق ما است که بدانیم متولی صنعت چاپ کدام وزارتخانه است و ما زیر نظر چه وزارتخانهای باید فعالیت کنیم. اگر چنانچه وزارت صمت متولی ماست پس دیگر نباید با وزارت ارشاد کاری داشته باشیم و اگر وزارت فرهنگ و ارشاد متولی صنعت چاپ بهحساب میآید پس باید نگاهی ویژه به چاپ داشته باشد.
دبیر اتحادیه چاپخانهداران و رستههای وابسته استان گلستان در ادامه به بحث واردات کاغذ اشاره کرد و گفت: واردکردن کاغذ با ارز نیمایی نه تنها هیچ تأثیری در قیمت کاغذ نگداشت بلکه باعث رانتهایی برای کسانی که به اسم انتشارات سودهای کلان میبرند، شد.
مدیر چاپخانه گرگان خواستار حل شدن مشکلات صنعت چاپ استان گلستان شده و ادامه داد: ما مصرانه خواهشمندیم که مشکل مالیات صنعت چاپ استان گلستان و کشور حل شود و تسهیلاتی با بازپرداختهای طولانیمدت در اختیار چاپخانهداران قرار دهند چرا که دریافتیهای چاپخانهداران هیچوقت بهموقع نبوده است.
وی با اشاره به اینکه صنعت چاپ یک صنعت مادر است، تصریح کرد: اگر مسئولان به صنعت چاپ نگاه ویژهای داشته باشند در اقتصاد کشور مخصوصاً در بخش صادرات غیرنفتی و همچنین بحث کار و کارگری رونق و تحولات بزرگی رقم خواهد خورد.
بیشتر بخوانید: تکوین برنامه ای مشخص برای چاپ گلستان
بارچیان در انتها آینده صنعت چاپ را وابسته به نگاه مسئولان دانست و گفت: اگر مسئولان بتوانند نگاه خاصی به این صنعت در استان گلستان داشته باشند تغییرات اساسی به وجود میآید و به دنبال آن ما میتوانیم از تسهیلات و معافیتهای ویژهای برخوردار شویم، بیشک در این صورت استان گلستان این آمادگی را پیدا خواهد کرد که حداقل 15 واحد چاپی بزرگ را ارتقا دهد و پیشرفت قابلتوجهی به دست آورد و به طور قطع ارتباط استان ما با کشورهای همسایه بیشتر خواهد شد و در نهایت این موضوع هم به نفع ما و هم به نفع کل کشور تمام میشود.
[ad_2]
Source link
وبلاگ