[ad_1]
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ آئین روز ملی صنعت چاپ، با حضور محمدمهدی اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، حجتالاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی (رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی)، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمود دعائی، علی فاضلی (عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف تهران) مهرزاد دانش (مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، احد جاودانی (مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران)، فعالان، پیشکسوتان و بزرگان عرصه چاپ صبح امروز پنجشنبه (11 شهریورماه) در شرکت چاپ ایده پردازه برگزار شد.
روز ملی صنعت چاپ را گرامی می داریم
احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران به عنوان اولین سخنران آیین روز ملی صنعت چاپ گفت: جا دارد از عزیزانی که برای نامگذاری روز یازدهم شهریورماه به عنوان روز ملی صنعت چاپ زحمت کشیده اند و تلاش کردند و تشخیص دادند که دارای چه جایگاهی است تشکر کنیم و با این اقدام گل کاشتند و هویت دوباره به صنعت چاپ دادند ولی متاسفانه صنعت چاپ با اینکه صنعت بسیار بزرگی است با مشکلات بسیاری هم روبروست.
وی درخصوص مشکلات این صنعت توضیح داد: روزی که قرار شد صنعت چاپ زیرمجموعه وزارت ارشاد باشد اغلب چاپخانه ها در حوزه چاپ و نشر کتاب، فعالیت می کردند اما اکنون تنها در حدود پنج درصد در حوزه نشر کتاب و ۹۵ درصد در حوزه بسته بندی که در ارزآوری نقش بسیار مهمی دارد، فعال هستند. یکی از موانع رشد و توسعه صنعت چاپ که در سال های اخیر همواره از سوی بدنه این صنعت مطرح شده قوانین دست و پاگیر و عدم متولی مناسب است در کمترین زمان و با یک مدیریت جهادی رفع می شود.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران افزود: نمی توان بعد فرهنگی و صنعتی چاپ را از یکدیگر تفکیک کرد و با کمتر از ۴۰ میلیارد تومان سرمایه، چاپخانه ایجاد کرد. امروزه صنعت چاپ نیازمند تغییر ساختار و تدوین قانون است همچنین بخش صنعتی چاپ باید جدیتر دیده شود. در قوانین فعلی سرفصلی برای حمایت از صنعت چاپ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود ندارد. وزارت صمت نیز میگوید، چاپ زیرمجموعه ارشاد است؛ بنابراین حمایتی از این صنعت صورت نمی گیرد.
ابوالحسنی ادامه داد: سال گذشته جدیدترین دستگاه چاپ لیبل وارد کشور شد، یک میلیون یورو هزینه خرید این ماشین بود، ولی برای ترخیص آن از گمرک 9 ماه با مشکل مواجه بود با آغاز فعالیت دولت سیزدهم، به آینده صنعت چاپ امیدواریم و از سوی دیگر به مجلس هم امیدوار هستیم که به گفته مقام معظم رهبری یک مجلس انقلابی است.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران استان تهران با اشاره به مشکلات دیگر این صنعت گفت: اکنون چاپخانههای بزرگ به حاشیه تهران منتقل شدهاند و زیرمجموعه اتحادیه نیستند و زیرمجموعه اتحادیه های دیگری چون عکاسان و قرار گرفتهاند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه ورود پیدا کرد و در نامهای به این چاپخانهها خواستار حضور آنها در زیرمجموعه اتحادیه ناشران تهران شد که هنوز اجرایی نشده است. امیدواریم این موضوع به زودی حل شود.
وی گفت: مشکل دیگر این است که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بازرسی چاپخانهها، نیرو اندک است؛ در حالیکه برای بازرسی، نیروی انسانی لازم داریم. چاپ، در بخش ارزآوری برای کشور نقش مهمی دارد، فعالیت در بخشهای مختلف بستهبندی ازجمله نقاط قوت خدمات چاپ است که توان صادراتی را در بسیاری از کالاها ازجمله زعفران بالا برده است.
ابوالحسنی افزود: همه فعالان صنعت چاپ با تمام سختی ها و مشکلات عاشقانه در این صنعت به فعالیت می پردازند و تک تک عزیزان اگر در هر صنعت دیگری سرمایه گذاری کنند قطعا ببشتر از صنعت چاپ کسب درآمد خواهند داشت ولی عشق آنها را در این صنعت ماندگار کرده است.
وی گفت: من از تک تک مسئولان و عزیزان می خواهم به داد صنعت چاپ برسید ما در بخش بسته بندی شاهد ارزش ارزش افزوده در بخش عرضه شکلات بودیم و جامعه به سم خرید شکلات های ایرانی رفته است و این مورد نشات گرفته از ارتقا چاپ و بسته بندی است.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران ادامه داد: ما باتوجه به شرایط کرونا سعی کردیم با رعایت پروتکل های بهداشی روز ملی صنعت چاپ را گرامی بداریم.
رفع مشکلات صنعت چاپ در دولت مردمی
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه آیین گرامیداشت روز ملی صنعت چاپ با اشاره به رویکرد عملگرایی دولت مردمی، بیان کرد: مشکل نارضایتی از روند اداره امور کشور وجود دارد که منحصر به صنعت چاپ نیست؛ بنابراین تلاش داریم، بخش عمدهای از مشکلات و مسائل کشور با تدابیر دقیق حل شود و در این مسیر بنبستی وجود ندارد. برخی از مشکلاتی که از در گزارش رئیس اتحادیه طرح شده، با صحبت و برگزاری جلسات مختلف و برآورد کارشناسی قابل حل است؛ امیدوارم در دولت مردمی این اتفاق را شاهد باشیم.
وی افزود: دوستان عزیزم در صنعت چاپ بدانند، با تمام وجود و همه اختیاراتی که دارم، قطعا کمک میکنم که همه مسائل و مشکلات کاهش پیدا کند. برخودم فرض میدانم و در نخستین جلسه مشترک، مسائل را حل خواهیم کرد. معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری خواهد کرد. بخش عمدهای از مجموعه مشکلات را میتوان در بدنه وزارتخانه حل کرد. بخش دیگر به تعامل با مجلس شورای اسلامی مرتبط است. در کمیسیون فرهنگی مجلس، عناصر شاخص فرهنگی کشور حضور دارند. همانطورکه در دولت بروجود نگاه انقلابی و جهادی در حل مسائل تاکید میشود، همین رویکرد در مجلس شورای اسلامی و کمیسیون فرهنگی وجود دارد.
اسماعیلی ادامه داد: اصلاحیه بند 16 ماده 2 از اختیارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را قبول داریم که، بخشی عمده از مقوله چاپ، مرتبط با حوزه وزارت صنعت است؛ بنابراین در نظر داشتم، جلسهای با وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت برگزار کنیم؛ علاوهبراین برنامه بازدید میدانی برای گفتوگو با دوستانی که از نزدیک درگیر مسائل هستند نیز در نظر است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به اهالی صنعت چاپ گفت: به دوستان در صنعت چاپ قول میدهم، آنچه که در حدود اختیارات و تصمیمات دولت، برای حل مشکلات فعالان این حوزه وجود دارد، بهزودی اتفاق میافتد. این وعده را باید به زودی اجرایی کنیم.
اسماعیلی با اشاره به برنامه ارائه شده به مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با توجه به 2 سده قدمت صنعت چاپ در کشور، موضوع «ملی کردن صنعت چاپ» مطرح شد. باید مشکل واردات بیش از 90 درصد ملزومات صنعت چاپ را باید حال کنیم؛ بهویژه اینکه کشورمان در بخشهای مختلف حوزه صنعت به پیشرفتهای خیرهکننده دست پیدا کرده بیتردید میتواند در این حوزه نیز گامهای مهمی را بردارد. بنابراین پیشبینی شده تا معاونت علمی وفناوری، همکاریهایی را شکل بدهیم و امیدواریم بهزودی محقق خواهد شد. باید بخش عمده مایحتاج خود در حوزه صنعت چاپ را در داخل کشور تامین و تولید کنیم.
وی با اشاره به رویکرد دولت جدید مبنی بر تدوین سند تحول حکمرانی اجرایی کشور، گفت: روز گذشته با حضور رئیس محترم جمهور در حال نهایی کردن، سند «اقتصاد فرهنگ» بودیم که ازجمله مباحث مهم این سند، حوزه چاپ و نشر است. معتقدیم حوزه چاپ و نشر با فعالان نخبه و ضرورت پیوند عمیق آن با فناوریهای نوین با توجه به اینکه بسیاری از سرفصلها و مسائل را دچار تحول کرده، به یکی از صنایع پیشران در کشور تبدیل خواهد شد. خدا را شکر افراد و شخصیتهای برجسته، فعال، خلاق، جهادگر و انقلابی دراین حوزه حضور قابل توجه دارند. دولت در این عرصه وظیفه تسهیلگری دارد بهعبارت دیگر دولت به دنبال تصدیگری در این بخش نیست.
وی افزود: دولت میخواهد جریان عمومی به دست فعالان حوزه صنعت چاپ به پیش برود. نهایت کار دولت، برطرف کردن موانع و باز کردن گروههاست. معتقدم اگر دولت همنی وظیفه را درست انجام دهد بخش عمده مشکلات صنعت چاپ حل خواهد شد. دلیل حضور من در جلسه امروز، اعلام حمایت و تقدیر از زحمات فعالان این عرصه است. یکی از ویژگیهای دولت آیتالله رئیسی، انسجام بخشهای مختلف درون دولت است؛ بنابراین همگرایی بین وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی با صنعت، معدن و تجارت وجود دارد. اعضای هیات دولت درباره سند تحولی دولت اتفاق نظر دارند. امیدواریم با همکاری فعالان حوزه صنعت چاپ، این مسیر طی خواهد شد و بهزودی شاهد شکوفاتر شدن صنعت چاپ در کشور خواهیم بود.
تسهیل موانع و مشکلات
حجتالاسلام والمسلمین آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه مراسم روز ملی صنعت چاپ بیان کرد: باید تلاش کنیم کارها را به شکل انقلابی و جهادی انجام دهیم، همچنین درباره مشکلات و دغدغه های صنعت چاپ که بیان شد این آمادگی در کمیسیون فرهنگی وجود دارد که برای تسهیل موانع و مشکلات این حوزه اقدام کنیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: از سوی دیگر برای اصلاحات و رفع ایردات قوانین موجود نیز این آمادگی در میان کمیسیون وجود دارد و برای تسهیل گیری آماده هستیم زیرا معتقدیم کمیسیون فرهنگی کمیسیون چابکی است.
آقاتهرانی با طرح عنوان «نفی سبیل» توضیح داد: نفی سبیل یعنی مومنان باید در همه زمینهها خودکفا شوند و در بخش صنعت ما آمادگی همکاری با کمیسیون صنعت یا سایر کمیسیون ها را داریم تا بتوانیم مشکلات را حل کنیم. در این زمینه اگر طرح و لایحهای از سوی دولت در حوزه چاپ به دست ما برسد، آمادگی داریم که کار را در نشستهای تخصصی بررسی و موانع و مشکلات را برطرف کنیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: قول میدهم کارها و مشکلات و موانع حوزه چاپ را هرچه زودتر در همکاری و تعامل با دولت و صنف برطرف کنیم.
تقدیر از پیشکسوتان صنعت چاپ
گفتنی است؛ در مراسم روز ملی صنعت چاپ که با همت اتحادیه چاپخانه داران تهران برگزار شد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران، مدیر مسئول روزنامه اطلاعات و عضو هیئت مدیره اتاق اصناف تهران از زحمات پیشکسوتانی چون کریم زارع (مدیر چاپ هما)، حسین محمدی (مدیر چاپ تک)، علی مخزن (مدیر چاپ طلایه مرجان)، احمد سمیعی (مدیر مسئول نشریه چاپ و نشر)، سعید یگانه (متخصص اپراتور ماشین آلات چاپ) داوود شایسته خصلت (متخصص و پیشکسوت) با اهدای لوح تقدیر، تجلیل به عمل آمد.
[ad_2]
Source link
وبلاگ