تفاوت میان چاپ دیجیتال و افست در چیست؟
چاپ، چاپ است دیگر، نه ؟ نه دقیقاً … بیایید به این دو روش چاپ دیجیتال و افست و تفاوتهایشان و مواردی که استفاده از هر یک از آنها منطقی جلوه میکند، نگاهی بیاندازیم.
اگر شما هم قرار باشد چاپ اقلام چاپی مثل کاتالوگ یا بروشور یا کارت ویزیت یا پوستر و یا بسته بندی خود را انجام دهید،
حتما در موقع چاپ با صحبت هایی مانند اینکه، اینکار رو بصورت دیجیتال بزنید یا چاپ افست کیفیت بالاتری دارد مواجه شده اید…
اینکه چه مواقعی برای چاپ اقلام خود باید از چاپ دیجیتال و چه زمانی باید از چاپ افست استفاده کنید دغدغه امروز شما شده است.
باید بگوییم که اغلب برای کارهای فوری و در تیراژ کم از چاپ دیجیتال و برای کارهای تیراژ بالا و کیفیت بالا از چاپ افست استفاده کنید.
چاپ افست چیست؟
برای آنکه متوجه شوید چاپ افست و دیجیتال چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند، بهتر است اول با آن ها آشنا شوید.
به احتمال فراوان چاپ افست را بارها در برنامه های تلویزیونی، مجلات، سایت ها یا غیره دیده اید اما با نام آن آشنا نبوده اید.
دستگاهی که در حال چاپ مجلات یا جعبه و بسته بندی در چاپخانه است، همان دستگاه چاپ افست است
این دستگاه بین 1 تا 5 برج رنگ دارد که با توجه به تعداد این ستون ها، قیمت دستگاه آن هم تغییر خواهد کرد.
چاپ افست یک سیستم چاپ محسوب می گردد که از آن برای چاپ پوستر، کاتالوگ ، بروشور ، ساک دستی ، جعبه ، لیبل و… استفاده می گردد.
خلاصه تر بگوییم؛ برای چاپ هر طرحی روی بسیاری از سطوح کاغذی و مقوای ، از دستگاه چاپ افست استفاده می کنند که این هم جزو تفاوت چاپ افست و دیجیتال محسوب می شود که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
چاپ دیجیتال چیست؟
تصاویر دیجیتالی شما با فرمت JPEG، PDF و… به دستگاه چاپگر دیجیتال داده می شود و دستگاه، تصاویر دریافتی را روی کاغذ چاپ می کند.
دستگاه پرینتر که ممکن است بارها و بارها آن را دیده یا از آن استفاده کرده باشید، یک دستگاه دیجیتال –البته در بعد کوچک- محسوب می گردد.
دستگاه های چاپ دیجیتال در ابعاد بزرگ در صنایع و چاپخانه ها به کار می روند. همچنین از چاپ دیجیتال برای چاپ تراکت و کارت ویزیت، بروشور و… استفاده می گردد.
چاپ افست و دیجیتال در این مورد با یکدیگر تفاهم دارند.
حالا برویم سراغ اصل مطلب که هم آشنایی شما نسبت به چاپ افست و دیجیتال را افزایش خواهد داد و هم اطلاعاتتان را پیرامون تفاوت هایشان.
چه تفاوت هایی میان چاپ افست و دیجیتال وجود دارد؟
تفاوت در سن
کنار هم قراردادن دستگاه های چاپ افست و دیجیتال، همانند کنار هم قراردادن دو شخص از دو نسل متفاوت است.
بدیهیست که هر دستگاه متناسب با نسل خودش ساخته شده اما این صحبت بدین معنا نیست که با برداشتن یک گام به نسل بعد، دستگاه قبلی منسوخ شود.
مقایسه سن دستگاه افست و دیجیتال به زبان امروزی:
دستگاه افست: باتجربه و کهنه کار
دستگاه دیجیتال: جویای نام و تازه نفس
* تفاوت در تیراژ چاپی
اگر شما قصد چاپ در تیراژ بالا را دارید (حدود 500 به بالا)، چاپگر افست مناسب خواهد بود. در این جا باید گفت: “دود از کنده بلند می شه”.
چرا که علاوه بر توانایی بالای دستگاه چاپ افست نسبت به دستگاه دیجیتال در تیراژ بالا، قیمت آن هم مقرون به صرفه خواهد بود. لذا عموما از چاپ دیجیتال برای تیراژهای پایین استفاده می شود.
* تفاوت در جنس کاغذ و مقوا
منظورمان جنس دستگاه نیست! بلکه منظور، تفاوت در جنس کاغذیست که دستگاه چاپ افست و دیجیتال روی آن عملیات چاپ را انجام می دهند.
البته گفتنی ست در بسیاری از موارد، کاغذ های این دو چاپگر مشابه یکدیگر است.
به طور مثال:
برای چاپ اقلام چاپی با ، جنس های کاغذی در دو نوع مات و براق یا برای تراکت ها، جنس های تحریر، گلاسه و کتان، در هر دو چاپگر مشترک هستند.
اما جنس هایی هستند که فقط با چاپگرهای افست قابل چاپ هستند. به طور مثال:
برای چاپ اقلام جعبه ، جنس های با مقوایی ضخیم مانند ایندربرد و قالب های متفاوت و منحصر به فرد، تنها با چاپ افست امکان پذیر است.
* تفاوت در سرعت تولید چاپ
هرچه زمان به جلو حرکت می کند، بشر دست به ساختن وسایلی می زند تا بتواند کارها را با سرعت بیشتری پردازش کند و جلو ببرد.
با این تعریف مطمئنا متوجه شدید که کدام یک از دستگاه های چاپ افست و دیجیتال، سرعت بیشتری در چاپ دارند… بله دقیقا! چاپ دیجیتال.
به دلیل اینکه دستگاه چاپ افست برای شروع چاپ، نیازمند تهیه زینک برای هر رنگ است (اتفاقی که در چاپگر دیجیتال نمی افتد)، نمی توانید انتظار چاپ فوری در حد 3 ساعت داشته باشید.
چاپ افست البته در مجموعه شبکه چاپ بین 1 تا 3 روز زمان تولید می برد.
* تفاوت در رنگ و مرکب
اگر دنبال چاپ کردن با مرکب های خاص مثل طلایی، فسفری، نقره ای یا رنگ های ساختگی دلخواه هستید، تنها چاپ افست جوابگوی شما خواهد بود.
*تفاوت در نمونه گیری سریع و ارزان
ممکن است برایتان اتفاق افتاده باشد که پیش از چاپ، از فرد مربوطه درخواست “نمونه کار” می کنید تا ببینید طرح مورد نظرتان پس از چاپ به چه صورت در خواهد آمد.
چنین توقعی فقط در چاپ دیجیتال امکان پذیر است و بعید به نظر می رسد شخصی بخواهد با هزینه ای بسیار بیشتر، چندین روز منتظر بماند تا نمونه کارش بصورت افست آماده شود!
* تفاوت در قیمت چاپ
مهم ترین موضوعی که پیرامون چاپ افست و دیجیتال مطرح است، قیمت آن هاست. باید گفت این موضوع به نوع سفارش شما بستگی دارد.
اگر خواهان چاپ در تیراژ بالا هستید حتی 300 عدد، توصیه ما به شما چاپ افست است اما اگر در تعداد پایینی قصد چاپ دارید، چاپ دیجیتال گزینه مفید تری خواهد بود.
* تفاوت در کیفیت
چاپ افست و دیجیتال، هر دو از نظر کیفیت می توانند نیاز شما را برطرف کنند. اما چنانچه کیفیت فوق العاده مد نظر شماست، پس قطعا چاپ افست مناسبتان خواهد بود.
وبلاگ