[ad_1]
علی اکبر صفریان، مدیرعامل شرکت چوب و کاغذ مازندران خود نیز بارها بر این همراهی و حمایت ها اعتراف و از آن قدردانی کرد و آن را مایه امیدواری مدیران، کارمندان و کارگران مجموعه چوب و کاغذ مازندران دانست.
شرکت چوب و کاغذ مازندران از مراکز مهم تولیدی و صنعتی مرکز استان مازندران و اصلی ترین واحد تولید کاغذ تحریر کشور است که از حدود دو سال قبل به دلیل زیان انباشته و شمول ماده 141قانون تجارت -به مرز ورشکستگی- نزدیک شد اما در بهمنماه سال 98 با همت و همراهی دولت وقت و مدیران استانی، مورد حمایت ویژه قرار گرفت و به تولید بازگشت و همه مسئولان و مدیران بر این نکته تأکید داشتند که توقّف یا کاهش تولید موجب انباشته تر شدن زیان های مادی و معنوی شده و مجموعه را به تعطیلی خواهد کشاند.
و اما با رفع موانع تولیدی و قانونی و فعال کردن خط دوم تولید به جهت استراتژیک بودن محصول این شرکت بالاخص کاغذ تحریر موجب خواهد شد هم کار و تلاش درآن جان گیرد و هم بهجهت سودده بودن ذاتی محصولات آن بدهی های انباشته شرکت رفته رفته پرداخت و شرکت از شمول ماده 141درآمده و به دوران شکوفایی و اوج خود نزدیک شود.
حساسیت موضوع و وجود کارگران مجرّب بسیار در این مجموعه موجب همراهی و همدلی مدیران دولتی و استانی با این مجموعه شده و در نهایت به انتخاب «مصطفی سعیدی» به مدیریت عاملی این مجموعه منتهی گردید و انصافاً همه کمک کردند تا چرخ تولید، با سرعت بیشتری بچرخد، بهطوری که در روزهای پایانی پاییز 1399 شرکت از شمول ماده141نیز خارج گردید، معالاسف با استقرار مدیر عامل جدید در دی ماه 1399 و رسیدن نوبت به مدیریت علی اکبر صفریان داستان معکوس شد.
بهعنوان کسانیکه شاهد بودیم و دیدیم همه برای علی اکبر صفریان سنگ تمام گذاشتند حتی در روز معارفه وی، هم دکتر پناهیان مدیرعامل هلدینگ آیندهپویا از پایتخت آمد و بر حمایت از تولید در چوب و کاغذ مازندران، تأکید کرد و هم نماینده ولی فقیه در استان، معاون استاندار مازندران و مدیران دستگاههای اجرایی حضور یافتند و همه این افراد نیز بر ضرورت حمایت از کارخانه چوب و کاغذ مازندران و جهش تولید در این مجموعه کارگری، تاکید موکد نمودند که جای قدردانی دارد.
این حمایتها بعدها نیز استمرار داشت و در بهمن 99 «فرهاد دژپسند» وزیر وقت امور اقتصادی و دارایی کشور به این مجموعه آمد و در یک سفر دیگر در اسفند 99 «آیت الله سید ابراهیم رییسی» که آنروزها رییس قوه قضاییه بود از این مجموعه بازدید کرد و در پی این بازدید و تأکیدات ویژه جناب رییسی بود که رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور به اظهارات رییس وقت قوه قضاییه در مورد حمایت از تولید در چوب و کاغذ مازندران لبیک گفت و بر پرداخت زودهنگام مطالبات شرکت چوب و کاغذ از سازمان متبوع خود تأکید کرد.
مدیرعامل شرکت چوب و کاغذ مازندران خود نیز بارها بر این همراهی و حمایت ها اعتراف و از آن قدردانی کرد و آن را مایه امیدواری مدیران، کارمندان و کارگران مجموعه چوب و کاغذ مازندران دانست.
امروز سوال ما از آقای علی اکبر صفریان مدیرعامل چوب و کاغذ این است که با این حمایتها و همراهیها چه کردید؟ چه پاسخی به اعتمادی که مدیران ملی و استانی و نمایندگان مرکز مازندران به شما کردند دادید؟ پاسخ «تقریباً هیچ» است.
علی اکبر صفریان با سبقه استانی و بهعنوان مدیری که بنا به اظهار خود استان را میشناسد آمد و نجات چوب و کاغذ مازندران را وعده داد اما نتوانست امیدها را محقق کند و بهرغم موافقت سازمان جنگلها و مراتع درخصوص پرداخت مطالبات و بهرغم جلسهای که در فروردینماه1400 باحضور استاندار مازندران و رییس سازمان جنگلها و صفریان برای تعیین مسیر پرداخت مطالبات برگزارگردید و توافقات خوبی هم بهعمل آمد، اما هنوز موفق نشدهاند مطالبات را زنده کنند که گفته میشود در این بخش کوتاهی و برخوردهای غیرمدیریتی شخص صفریان موجب عقیم شدن همکاری سازمان جنگلها گردید.
جناب علی اکبر صفریان همچنین در اقدامی عجیب 17 نیروی غیرتخصصی به مجموعه وارد کرد و ضعفهای مدیریتی که در شمارههای گذشته «خبرشمال» نوشتیم اما مدیریت هنوز جوابیهای نداد و سوال این است که اگر مدیریت چوب و کاغذ به راه خود میرود شرکت آیندهپویا و دستگاههای نظارتی استان باید بررسی کنند و اجازه ندهند این شیوه مدیریت، زندگی و آینده هزاران کارگر و خانواده آنان را به مخاطره بیندازد و اگر انتقادات ما اشتباه بود، باید جوابیهای میدادند و افکار عمومی را روشن میکردند.
علی اکبر صفریان در هر جایی که رفت ادعا کرد نماینده ولی فقیه، استاندار و نمایندگان همه حامی من هستند کسی نمیتواند مرا جابهجاکند؟! و البته درست هم گفت اما حمایت این عزیزان، چک سفید امضا نیست بلکه مشروط به موفقیت در تولید و جهش این واحد صنعتی است و اتفاقاً بیعملی صفریان و برخوردهای غیراصولی او موجب شد این عزیزان نیز تمایلی به تداوم همراهی و حمایت نداشته باشند بهطوریکه نوعاً اعلام کردهاند ابداً از عملکرد وی راضی نیستند.
اما در این وانفسای خاموشی و بیتحرّکی صدایی از هلدینگ آینده پویا شنیده نمیشود و «خبرشمال» بر آن است تا بداند دلیل سکوت پناهیان مدیرعامل هلدینگ علیرغم تاکید برخی اعضا، هیات مدیره چیست! آیا او هم اسیر هیجانات مدیریتی آقای علی اکبر صفریان شده یا بعد دولت روحانی آینده پویا و این مجموعه ظاهرا برای ایشان اهمیتی ندارد!
شرکت چوب و کاغذ مازندران، نیاز به مدیری جهادی و جوان داردکه در محل کارخانه استقرار ثابت داشته و هم برای بخش تولید و هم برای حوزه تجارت و صادرات، برنامه داشته باشد اما علی اکبر صفریان بر همان نگاه سنتی و قدیمی تکیه دارد و طرح و پلان جدیدی در دست ندارد.
و در نتیجه مدیریت ضعیف و متکی بر روابط علی اکبر صفریان، تا امروز همراهی مدیران ارشد کشوری و استانی برای احیای این مجموعه بزرگ حاصلی نداشت جزاینکه مدیرعامل برای تشریفات خود، سالن غذاخوری مجزّا و اتاقی ویژه ساخت و اقدام به خرید غیرقانونی خودروی دنا برای برخی مدیران بانک ملی کرد که البته گویا مورد پذیرش مدیران بانک ملی که از مشکلات مالی این مجموعه آگاه بودند، قرار نگرفت.
اما سوال ما این است که این موضوع محرز شد و علی اکبر صفریان خواست باج بدهد؟! و البته به هدف خود نرسید، امامدیران آینده پویا چرا سکوت پیشه کرده اند؟! و اقدامی نمیکنند، خدای ناکرده قرابتی هست؟
بیشتر بخوانید: بی توجهی به کیفیت تولیدات چوب و کاغذ مازندران
دغدغه اول همه دلسوزان در خصوص چوب و کاغذ، افزایش تولید و توسعه هدفمند تجارت و بازارمنطقه وکشور است بهویژه اینکه کاغذ تحریریک کالای استراتژیک و از نیازهای اولیه کشور است و این مجموعه نیز توان تولید بالایی در تولید کاغذ روزنامه و تحریر و همچنین فلوتینگ دارد اما خط تولید دوم آن خاموش است و ادامه این روند موجب افزایش بدهی و زیان شرکت خواهد شد و بار دیگر شرکت را به مرز ماده141 و اعلام ورشکستگی میبرد و استان را درگیر یک بحران کارگری بزرگ میکند.
فَاعتَبِرُوا یا اُولِی الاَبرار.
[ad_2]
Source link
وبلاگ